مقایسه کالزایی کاج چلغوزه (Pinus gerardian )در محیط کشت های MS و WPM |
کد مقاله : 1002-MPBC2024 (R1) |
نویسندگان |
راضیه بیگلری فراش *1، عزیزاله خیری2، محسن ثانی خانی2 1گروه آموزشی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، شهر زنجان، ایران 2دانشگاه زنجان |
چکیده مقاله |
کاج چلغوزه (Pinus gerardiana Wall.) یکی از مهمترین گونه های کاج است که به لحاظ ارزش غذایی غنی و دارای خصوصیات مهم دارویی و غنی از روغن هایی است که از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است. به منظور بررسی کشت بافت گیاه کاج چلغوزه آزمایشی با استفاده از ریزنمونه برگ در شرایط درون شیشه ای صورت گرفت. آزمایش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار در سال 1402 در دانشگاه زنجان اجرا شد. ریزنمونه های برگ جهت القاء کالوس در محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ (MS) و محیط کشت اختصاصی گیاهان چوبی (WPM) همراه با غلظت های مختلف (2/0، 1/0 و صفر میلی گرم بر لیتر) Kin، ( 4 ،3 ،2 و صفر میلی گرم بر لیتر) 2,4-D قرار گرفتند. بالاترین میانگین وزن کالوس در محیط WPM حاوی 2,4-D به میزان 3 میلی گرم بر لیتر در ترکیب با Kin به میزان 1/0میلی گرم بر لیتر، بیشترین میانگین قطر کالوس در محیطWPM حاوی 4 میلی گرم در لیتر 2,4-Dدر ترکیب با 1/0میلی گرم در لیتر Kin و بیشترین میانگین درصد کالزایی نیز در محیط WPM حاوی 3میلی گرم در لیتر2,4-D در ترکیب با 2/0 میلی گرم در لیتر Kin دست آمد. |
کلیدواژه ها |
ریزنمونه برگ، تنظیم کننده های رشد گیاهی، درون شیشه ای |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |