بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی دانه، گوشت میوه و پوست لوفای خوراکی(Luffa aegyptiaca)
کد مقاله : 1003-MPBC2024 (R1)
نویسندگان
راضیه بیگلری فراش *1، محسن ثانی خانی2، عباس پژوهش نمین2
1گروه آموزشی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، شهر زنجان، ایران
2دانشگاه زنجان
چکیده مقاله
گیاهان منبع آنتی اکسیدانهای طبیعی می باشند. این مواد سبب کاهش اثرات زیان بخش رادیکال های آزاد در بدن هستند. لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و ایمنی جامعه را دربر داشته باشد ضروری بنظر می رسد. این تحقیق جهت بررسی و مقایسه اثر آنتی اکسیدانی و عوامل وابسته به آن در عصاره های هیدرو الکلی گل، میوه و دانه لوفا در قالب فاکتوریل و به صورت طرح کامل تصادفی و در سه تکرار در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری در سال 1397به اجرا درآمد. بالاترین بازده استخراج عصاره، برای گوشت میوه به دست آمد و عصاره دانه دارای کمترین بازده استخراج عصاره بود. میزان فنول و فلاونوئید از همبستگی برخوردار بودند بطوری که بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل در بذر و کمترین ان در پوست میوه وجود داشت. از آنجا که فنول و فلاونوئید از ترکیبات آنتی اکسیدان محسوب می شوند، در نتیجه بالاترین میزان آنتی اکسیدان در بذر و کمترین مقدار آن در پوست میوه وجود داشت. بدین ترتیب قسمتهای مختلف میوه لوفا و به خصوص دانه آن ممکن است به عنوان یک منبع بالقوه از آنتی اکسیدانهای طبیعی در محصولات و فرآورده های صنایع غذایی و دارویی قابل بهره گیری باشند.
کلیدواژه ها
آنتی اکسیدان، عصاره هیدروالکلی، لوفا
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر