بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی دانه، گوشت میوه و پوست لوفای خوراکی(Luffa aegyptiaca) |
کد مقاله : 1003-MPBC2024 (R1) |
نویسندگان |
راضیه بیگلری فراش *1، محسن ثانی خانی2، عباس پژوهش نمین2 1گروه آموزشی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، شهر زنجان، ایران 2دانشگاه زنجان |
چکیده مقاله |
گیاهان منبع آنتی اکسیدانهای طبیعی می باشند. این مواد سبب کاهش اثرات زیان بخش رادیکال های آزاد در بدن هستند. لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و ایمنی جامعه را دربر داشته باشد ضروری بنظر می رسد. این تحقیق جهت بررسی و مقایسه اثر آنتی اکسیدانی و عوامل وابسته به آن در عصاره های هیدرو الکلی گل، میوه و دانه لوفا در قالب فاکتوریل و به صورت طرح کامل تصادفی و در سه تکرار در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری در سال 1397به اجرا درآمد. بالاترین بازده استخراج عصاره، برای گوشت میوه به دست آمد و عصاره دانه دارای کمترین بازده استخراج عصاره بود. میزان فنول و فلاونوئید از همبستگی برخوردار بودند بطوری که بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل در بذر و کمترین ان در پوست میوه وجود داشت. از آنجا که فنول و فلاونوئید از ترکیبات آنتی اکسیدان محسوب می شوند، در نتیجه بالاترین میزان آنتی اکسیدان در بذر و کمترین مقدار آن در پوست میوه وجود داشت. بدین ترتیب قسمتهای مختلف میوه لوفا و به خصوص دانه آن ممکن است به عنوان یک منبع بالقوه از آنتی اکسیدانهای طبیعی در محصولات و فرآورده های صنایع غذایی و دارویی قابل بهره گیری باشند. |
کلیدواژه ها |
آنتی اکسیدان، عصاره هیدروالکلی، لوفا |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |