تأثیر تنش خشکی و کاربرد قارچ میکوریزا بر جذب عناصر غذایی اکوتیپ های آویشن شیرازی |
کد مقاله : 1019-MPBC2024 (R1) |
نویسندگان |
اشرف آقاباباپور دهکردی *1، سعدالله هوشمند2، شهرام محمدی2، رودابه راوش2 1دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد 2گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد |
چکیده مقاله |
در این تحقیق به بررسی اثر قارچ میکوریزا آربوسکولار بر میزان جذب عناصر غذایی تحت شرایط تنش خشکی در گیاه آویشن شیرازی پرداخته شده است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی شامل ترکیب دو سطح تنش خشکی شامل 50 درصد و 90 درصد ظرفیت زراعی خاک (به ترتیب تنش خشکی و بدون تنش خشکی) و دو سطح اعمال و عدم اعمال قارچ میکوریزا با سه تکرار روی بوته های دو ساله هشت اکوتیپ آویشن شیرازی انجام شد. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش معنی دار عملکرد خشک بوته (33/55%) و غلظت عناصر نیتروژن (81/14%)، فسفر (52/10%) و پتاسیم (60/11%) و افزایش معنی دار غلظت عناصر مس (11/15 %) و روی (63/4%) در بافت های هوایی گیاه گردیده است. کاربرد میکوریزا افزایش عملکرد خشک و کلیه عناصر مذکور را در پی داشته است. شدت واکنش و یا تغییر اکوتیپ ها در قبال اعمال تنش خشکی و به کار بردن قارچ میکوریزا متفاوت است. |
کلیدواژه ها |
آویشن شیرازی، قارچ میکوریزا، عناصر ماکرو، عناصر میکرو. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |