بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه بومادران(Achillea Wilhelmsii C.Koch) بر باکتری های گرم منفی و گرم مثبت در شرایط آزمایشگاهی
کد مقاله : 1037-MPBC2024
نویسندگان
سمیرا قربانی *1، محمد صادق صفائی فیروزآبادی2
1استادیار گروه بهداشت وکنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده پیرا دامپزشکی، دانشگاه اردکان
2گروه علوم بالینی، دانشکده پیرا دامپزشکی، دانشگاه اردکان
چکیده مقاله
با توجه به استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها و افزایش مقاومت در باکتری ها، یافتن جایگزین های مناسب برای آنتی بیوتیک ها امری ضروری است. به همین دلیل، مطالعات گسترده ای در مورد پتانسیل استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی موجود در اسانس و عصاره گیاهان در کنترل و درمان عوامل بیماریزا صورت گرفته است. در این مطالعه تجربی اثرات ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی پس از استخراج با روش پرکولاسیون بر روی چهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشریشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم مورد آزمایش قرار گرفت. غلظت های 125،100 و 250mg/ml از عصاره هیدروالکلی گیاه بومادران توسط حلال دی متیل سولفوکساید تهیه گردید. سپس اثرات ضد میکروبی آن ها با روش های انتشار چاهک بررسی شد. در این مطالعه عصاره هیدروالکلی گیاه بومادران بر باکتری های باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین اثر دهی را داشتند که با افزایش غلظت، اثر ضد باکتریایی آن ها نیز افزایش می یافت. به نظر می رسد اثرات ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی این گیاه مربوط به استخراج متابولیت های ثانویه می باشد. امید است در آینده بتوان با تحقیقات بیشتر به ترکیباتی با اثرات ضد باکتریایی قابل قبول و عوارض جانبی کم برای درمان بیماری های عفونی دست یافت.
کلیدواژه ها
گیاه بومادران، فعالیت ضد میکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس اورئوس
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر