بررسی اثر غلظت‌های مختلف جیبرلیک‌اسید بر بهبود جوانه‌زنی آویشن‌دنایی
کد مقاله : 1044-MPBC2024 (R1)
نویسندگان
مرضیه بشارتی فر *1، بیتا نگارستانی1، جلال قنبری1، غلامرضا خواجویی نژاد2
1ندارد
2دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
این مطالعه در راستای بررسی رفتار جوانه‌زنی بذر آویشن ‌دنایی (Thymus daenensis Celak) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف جیبرلیک‌اسید شامل شاهد، 50، 100، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم در لیتر انجام شد. بذرها پس از ضدعفونی با اتانول و محلول پنج درصد هیپوکلریت‌سدیم به مدت 24 ساعت در غلظت‌های ذکر شده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش حاکی از اثر معنی‌دار غلظت 250 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌اسید بر سرعت جوانه‌زنی و درصد جوانه‌زنی آویشن‌دنایی بود به طوری که کاربرد این غلظت از اسید‌جیبرلیک منجر به افزایش 19 درصدی و 20 درصدی درصد جوانه‌زنی و سرعت جوانه‌زنی آویشن‌دنایی در مقایسه با شاهد شد. کاربرد سایر غلظت‌های جیبرلیک‌اسید تفاوت معنی‌داری با شاهد نشان نداد. با وجود عدم تفاوت معنی‌دار، کاربرد غلظت 500 میلی‌گرم در لیتر نسبت به شاهد کاهش 9 درصدی سرعت جوانه‌زنی را نشان داد. براساس نتایج حاصل از این آزمایش برای بهبود پارامترهای جوانه‌زنی بذرهای آویشن‌دنایی تیمار با غلظت 250 میلی‌گرم در لیتر توصیه می‌شود.
کلیدواژه ها
آویشن‌دنایی، جیبرلیک‌اسید، درصد جوانه‌زنی، سرعت جوانه‌زنی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر