ارزیابی برخی ویژگیهای فیتوشیمیایی ژنوتیپ های امیدبخش چای ارغوانی |
کد مقاله : 1062-MPBC2024 (R2) |
نویسندگان |
فاطمه غضائری *1، امیر صحرارو2، احسان کهنه3، معظم حسن پور اصیل2 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان 2هیات علمی دانشگاه گیلان 3رییس پژوهشکده چای |
چکیده مقاله |
چای ارغوانی نوع جهشیافتهای از چای معمولی است که در قسمت ساقه و برگ دارای رنگ ارغوانی میباشد و بهتازگی موردتوجه پژوهشگران در کشورهای اصلی تولیدکننده چای قرارگرفته است. این نوع جدید از چای به لحاظ ایجاد تنوع در بازار چای مصرفی و نیز خواص آن برای سلامتی و طعم ویژه آن، موردتوجه قرار گرفته است. چای دارای ترکیباتی همچون فلاونوئید ها، پلی فنول ها، گالیک اسید، پلی آمینها، متیل گزانتین ها، ساپونین ها، ویتامینها و مواد معدنی میباشد. در این مطالعه اندازهگیری و بررسی تفاوت میزان آنتیاکسیدان و تانن، بین چهار ژنوتیپ امیدبخش چای ارغوانی و یک نمونه چای سبز شاهد که همگی به روش چای سبز، فرآوری شده بودند انجام گرفت. در اندازهگیری میزان تانن نمونههای چای، مشاهده گردید که شاهد، مقدار تانن بالاتری نسبت به دیگر ژنوتیپ ها داشت اما در رابطه با میزان آنتیاکسیدان، ژنوتیپ FN نسبت به شاهد و همچنین دیگر ژنوتیپ ها برتری نشان داد. |
کلیدواژه ها |
چای ارغوانی، آنتیاکسیدان، تانن. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |