مطالعه و مقایسه ی ترکیبات فیتوشیمیایی (ویتامین‌های محلول در آب و چربی، ترکیبات فنلی، آنتوسیانین‌ها و فلاونوئید‌ها)در دو گونه درمنه کوهی (Artemisia aucheri) و درمنه ایرانی (Artemisia persica)
کد مقاله : 1063-MPBC2024 (R2)
نویسندگان
یاسمن نظری گلگانی *
ندارم
چکیده مقاله
درمنه گیاهی دارویی و از خانواده Asteraceae با نام علمی Artemisiaمی باشد. در این پژوهش ویتامین‌های محلول در آب و چربی، ترکیبات فنلی، آنتوسیانین‌ها و فلاونوئید‌ها به عنوان بخشی از سیستم دفاع آنتی اکسیدانی گیاه و تاثیر گذار بر خواص درمانی و آنتی‌اکسیدانی در گیاهان دارویی درمنه کوهی(Artemisia aucheri) و درمنه ایرانی (Artemisia persica) مورد مطالعه قرار گرفت. ویتامین‌های محلول در آب و چربی با استفاده از HPLC شناسایی شده و مقدار ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، آنتوسیانین‌ها به روش اسپکتروفتومتری سنجیده شد. نتایج نشان داد محتوای فنل کل و فلاونوئید کل در گونه A. aucheri بیشتر است، اما محتوای آنتوسیانین کل در دو گونه گیاهی اختلاف معنی داری نداشت. در گونه ی A. persica شش ویتامین محلول در آب و در گونه ی A. aucheri هفت ویتامین‌محلول در آب و در هر دو گونه دو ویتامین محلول در چربی شناسایی شد که مقادیر این ویتامین ها در دو گونه اختلاف معنی دار داشت.
کلیدواژه ها
آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات فنلی، رادیکال‌های آزاد، فلاونوئیدها، ویتامین‌ها
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر