مطالعه و مقایسه خواص ضد باکتریایی گیاه دارویی مریم گلی شکننده (Salvia macilenta) رشد یافته در شرایط اقلیمی متفاوت استان کرمان
کد مقاله : 1064-MPBC2024
نویسندگان
آمنه مجرد ابرقوئی *1، فاطمه دانشمند2، محبوبه میرحسینی2، فاطمه نژاد علیمرادی2
1ندارم
2دانشگاه پیام نور تفت
چکیده مقاله
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه مریم گلی شکننده (Salvia macilenta) روی باکتری اشرشیاکولی(یک نوع باسیل گرم منفی) و استافیلوکوکوس اورئوس(یک کوکوس گرم مثبت) و مقایسه میزان اثرات ضد باکتریایی این گیاه(جمع آوری شده از دو منطقه دهبکری و کهنوج با شرایط اقلیمی متفاوت استان کرمان) می باشد. در این مطالعه خاصیت ضد میکروبی عصاره با استفاده از روش انتشار در آگار و تعیین حداقل غلظت مهارکننده(MIC) و تعیین حداقل غلظت کشنده(MBC) علیه دو باکتری اشرشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین قطر هاله عدم رشد در مورد عصاره مریم گلی شکننده در نمونه جمع آوری شده از منطقه کهنوج برای اشرشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر با 20/0± 3/12و 17/0± 9/18 و برای نمونه دهبکری برای اشرشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر با 20/0±13/12 و 26/0±20/17 میلیمتر می باشد. میزان MIC و MBC عصاره گیاه کهنوج برای باکتری اشرشیاکولی به ترتیب برابر با 100 و 120 و برای گیاه دهبکری به ترتیب برابر با 120 و 140 میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج تعیین MIC و MBC عصاره گیاه کهنوج و دهبکری برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس یکسان و برابر با 40 و 60 میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که گیاه مریم گلی شکننده‌ی واقع در منطقه کهنوج دارای اثرات ضد باکتریایی بیشتری نسبت به گیاه واقع در منطقه دهبکری می باشد.
کلیدواژه ها
مریم گلی شکننده، باکتری گرم مثبت، باکتری گرم منفی، MIC، MBC
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر