سنتز زیستی نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه دارویی زنیان (Trachyspermum ammi)و اثر آن بر کنترل پوسیدگی باکتریایی پیاز |
کد مقاله : 1086-MPBC2024 (R2) |
نویسندگان |
زینب فتوحیان چناری * عضو هیات علمی دانشگاه آزاد جیرفت |
چکیده مقاله |
امامروزه استفاده از گیاهان دارویی در سنتز نانوذرات فلزی که خاصیت ضدمیکروبی دارند به عنوان جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است و خطر آنها برای محیط زیست و مصرفکننده را کاهش میدهد. هدف از مطالعه حاضر بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی دانه زنیان بومی منطقه و بررسی اثر آن بر علیه باکتری عامل پوسیدگی پیاز میباشد. ابتدا جداسازی و شناسایی باکتری عامل بیماری از مناطق مختلف شهرستان جیرفت انجام شد. آنگاه بیوسنتز نانوذرات نقره و اثر آنها علیه باکتری در شرایط آزمایشگاه و انبار بررسی گردید. بیوسنتز نانوذرات نقره توسط تغییر رنگ و طیف سنج ماورابنفش مشخص شد. میزان بازدارندگی از رشد نانوذرات نقره بیوسنتز شده و سم مانکوزب به تنهایی و ترکیب آنها علیه پکتوباکتریوم در آزمایشگاه به ترتیب 62.45، 100 و88.67 درصد بود. همچنین نانوذرات نقره و مانکوزب به تنهایی طی سه ماه و تلفیق آنها طی دو ماه به میزان100 درصد باعث ماندگاری پیاز در انبار شدند. بنابراین نانوذرات نقره سنتز شده توسط گیاهان دارویی میتوانند جایگزین سموم کشاورزی شوند. |
کلیدواژه ها |
پیاز، عصاره آبی زنیان، نانو ذرات نقره، پوسیدگی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |