سنتز زیستی نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه دارویی زنیان (Trachyspermum ammi)و اثر آن بر کنترل پوسیدگی باکتریایی پیاز
کد مقاله : 1086-MPBC2024 (R2)
نویسندگان
زینب فتوحیان چناری *
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد جیرفت
چکیده مقاله
امامروزه استفاده از گیاهان دارویی در سنتز نانوذرات فلزی که خاصیت ضدمیکروبی دارند به عنوان جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی مورد توجه قرار گرفته‌ است و خطر آنها برای محیط زیست و مصرف‌کننده را کاهش می‌دهد. هدف از مطالعه حاضر بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی دانه زنیان بومی منطقه و بررسی اثر آن بر علیه باکتری عامل پوسیدگی پیاز می‌باشد. ابتدا جداسازی و شناسایی باکتری عامل بیماری از مناطق مختلف شهرستان جیرفت انجام شد. آنگاه بیوسنتز نانوذرات نقره و اثر آنها علیه باکتری در شرایط آزمایشگاه و انبار بررسی گردید. بیوسنتز نانوذرات نقره توسط تغییر رنگ و طیف سنج ماورابنفش مشخص شد. میزان بازدارندگی از رشد نانوذرات نقره بیوسنتز شده و سم مانکوزب به تنهایی و ترکیب آنها علیه پکتوباکتریوم در آزمایشگاه به ترتیب 62.45، 100 و88.67 درصد بود. همچنین نانوذرات نقره و مانکوزب به تنهایی طی سه ماه و تلفیق آنها طی دو ماه به میزان100 درصد باعث ماندگاری پیاز در انبار شدند. بنابراین نانوذرات نقره سنتز شده توسط گیاهان دارویی می‌توانند جایگزین سموم کشاورزی شوند.
کلیدواژه ها
پیاز، عصاره آبی زنیان، نانو ذرات نقره، پوسیدگی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر