استفاده از حلالهای مختلف برای استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی گیاه دارویی خرفه |
کد مقاله : 1105-MPBC2024 |
نویسندگان |
فرح ناز ضیائی پور1، غلام رضا شریفی *2، حمیدرضا اخوان3، رضا حاجی محمدی فریمانی3 1دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی 2استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان 3استاد دانشگاه شهیدباهنر کرمان |
چکیده مقاله |
ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی از جمله متابولیتهای ثانویه گیاهی میباشند که نقش مهمی در خنثیسازی رادیکالهای آزاد دارند. امروزه با توجه به توجه مصرفکنندگان به ترکیبات ضداکسایشی مرتبط با ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی، شناسایی و استخراج این ترکیبات از گیاهان مختلف حائز اهمیت میباشد. هدف از این پژوهش بررسی بهترین حلال در استخراج شیمیایی از اندام هوایی گیاه خرفه و سنجش محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی آن است. برای این منظور ابتدا با استفاده از حلال اتانول 50 و 70 درصد و همچنین متانول 50 و 70 درصد از گیاه خرفهبا دستگاه شیکر انکوباتور در شرایط خاص عصارهگیری شد و سپس محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدیکل در عصاره استخراجی به ترتیب با روشهای رنگسنجی فولین-سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. آنالیز دادهها بر اساسآزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار SAS انجام گرفت و نتایج نشان داد که حلال اتانول 70 درصد در عصارهگیری گیاه خرفه بیشترین بازده استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را داشت. |
کلیدواژه ها |
خرفه،استخراج، حلال آلی، خواص ضداکسایشی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |