ترکیبات شیمیایی و روش های عصاره گیری گیاه دارویی بابونه
کد مقاله : 1108-MPBC2024 (R1)
نویسندگان
راضیه خادم الحسینی1، محدثه شمس الدین سعید *2
1دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی باغبانی- گیاهان دارویی، مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2استادیار گروه تولیدات گیاهی، مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
بابونه گیاه دارویی است که مصارف دارویی آن در سرتاسر جهان بسیار مورد توجه است و مطالعات بسیاری در مورد تنش های زیستی، شرایط کاشت و... آن انجام شده است. به دلیل کاربرد فراوان و مصارف گوناگون به بحث در مورد این گیاه پرداخته ایم. در این مقاله سعی بر این است که مروری بر آنالیز ترکیبات شیمیایی آن که شامل: اسید های آلی، روغن های فرار، سزکوی ترپن ها، مونوترپن ها، دی ترپن ها، فلاونوئیدها ، و... بپردازیم. که این ترکیبات دارای خواص متعددی در صنایع مختلف آرایشی، دارویی، بهداشتی، غذایی است. هم چنین روش های مختلف برای عصاره گیری از بابونه وجود دارد که در این پژوهش به برخی از آنها از جمله روش سوکسله، سیال فوق بحرانی، اولتراسوند و ماکروویو پرداخته ایم. در بین روش های عصاره گیری در صورت وجود امکانات روش سیال فوق بحرانی به دلیل سازگار بودن با محیط زیست و افزایش بازده استخراج و همچنین جداسازی ترکیبات غیر قطبی در اولویت می باشد.
کلیدواژه ها
Matricaria chamomilla ، استخراج ، عصاره گیری ، فلاونوئیدها ، اسید های آلی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر