مواد موثره و روش های عصاره گیری و استخراج در زردچوبه |
کد مقاله : 1125-MPBC2024 (R1) |
نویسندگان |
اسماء گرمی1، محدثه شمس الدین سعید *2 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی باغبانی- گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر. دانشگاه شهید باهنر کرمان 2استادیار گروه تولیدات گیاهی مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر دانشگاه شهید باهنر کرمان |
چکیده مقاله |
زردچوبه (Curcuma longa L. ) از خانواده (Zingiberaceae) می باشد که به طور سنتی در کشور های آسیایی به عنوان گیاه دارویی، منبع غذایی، مواد نگهدارنده غذا و عامل رنگدهی طبیعی استفاده می شود. ریزوم های زردچوبه منبع ترکیبات فنولی هستند که به نام کرکومینوئیدها شناخته میشوند که شامل مخلوطی از کرکومین و دمتوکسی کرکومین ها هستند. کرکومینها خاصیت ضدسرطانی، ضدالتهاب و ضد آلرژی دارند. استفاده بالقوه از کورکومین در پیشگیری از سرطان بویژه بر تکثیر سلول های تومور سینه موضوع تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی است. روش های مختلف استخراج عصاره زردچوبه شامل روش ماسراسیون، سوکسه، استخراج با کمک امواج مایکروویو و امواج مافوق صوت می باشد. استخراج با حلال سنتی ترین روش است که برای استخراج کرکومینوئیدها از ریشههای خشک زردچوبه استفاده میشود. فرآیند استخراج معمولا شامل خورد کردن ریزوم های خشک زدوچوبه به پودری ریز و سپس تحت حلال قرار دادن پودر میشود. الکل و استون استخراجکنندههای مناسبی هستند و بازده آن ها به دلیل استخراج اجزای غیرطعم دهنده بالا است. |
کلیدواژه ها |
اولتراسونیک، ماکروویو، ترکیبات فنولی، کورکومین، دمتوکسی کورکومین |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |